Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta Garaš sa belom čokoladom

Torta Garaš sa belom čokoladom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Torta Garaš sa belom čokoladom
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Ovo je recept za sreću - torta Garaš sa belom čokoladom, sve reči su suvišne"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • belanca - 8 komada
  • orasi - 200 g, mleveni
  • šećer u prahu - 160 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • za krem
  • čokolada - 400 g, bela
  • maslac - 80 g
  • pavlaka - 200 g
  • rum - 1 supena kašika
  • za glazuru
  • čokolada - 100 g, bela
  • ulje - 1 kašičica
  • pistaći - sirovi, oljušteni
* merne jedinice

Način pripreme

Kore od oraha pripremite na poznati način.

Fino samlevene orahe i pomešajte sa brašnom i vanilom.

Belanca umutite na sneg sa prstohvatom soli i u etapama dodajte šećer.

Smesu od oraha dodajte u belanca i pažljivo promešajte!

Kore pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Veličina pleha je 24 cm.

Stavljamo papir na dno i sipamo deo smese, prethodno podeljene na 4 dela.

Pečemo oko 10 minuta.

Za krem za tortu garaš izlomimo čokoladu u posudu, a pavlaku ugrevamo sa rumom.

Prelivamo komade čokolade i mešamo dok se ne rastopi. Dodajemo maslac i ostavljamo da se ohladi.

Na tacnu sa obručem stavljamo koru i prelivamo kremom i tako ređamo do poslednje kore.

Zvršavamo kremom. Ostavljamo u frižideru minimum 4 sata.

Poslednji deo je čokoladna glazura. Čokoladu rastopimo i u nju dodajemo ulje.

Prelivamo hladnu čokoladnu tortu čokoladnom smesom.

Ukrašavamo tortu Garaš belom čokoladom pistaćima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: