Način pripreme
Mutimo jaja sa šećerom, dodajemo ulje i vanilu. Radi se mikserom dok smesa ne pobeli.
Dodaju se dve vrste brašna, meša se smesa za kolač i sipa se u široku posudu za pečenje na papir za pečenje.
Pečemo koru 12 minuta dok čačkalica ne bude suva na 180 stepeni. Izvadi se i seče se na tri lente po dužini.
Pomešaju se toplo sveže mleko i med.
U posudi se muti pavlaka sa šećerom u prahu i krem sirom.
Na podlogu se poređa jedna letna, preliva se delom sirupa, odozgo se maže kremom i posipa slatkom od jagoda.
Stavlja se druga lenta, sirup, krem, slatko i treća lenta prelivena i namazana kremom od pavlake.
Preostalo slatko se pasira, sipa se u kornet od papira za pečenje i kolačići se dekorišu kao rešetka.
Posipamo kolačiće od pavlake mlevenim lešnicima.
Sečemo na kolačiće i serviramo ohlađene!
Ovi kolačići sa kremom od pavlake i slatkom od jagoda su ukusni sa nežnim kremom i blago kiselog ukusa od jagoda su sjajni za praznik i radni dan!
Nek vam je slatko!