Način pripreme
Ako želite dezert sa hrskavom koricom i slatkom, napravite pvaj tart sa slatkom po izboru.
U posudu sipajte brašno, dodajte veliko jaje, meki maslac, vanilu, šećer i prašak za pecivo.
Viljuškom se meša testo, zamesi se, na kraju se dodaju dve kašike brašna od spelte, da se ne lepi.
Testo za tart se uvija u foliju i ostavlja se u frižideru 30 minuta. Odvaja se mala loptica za ukras odozgo, ostatak se razvija u koru na papiru za pečenje, posle se okreće u posidu za pečenje od 24 cm i krajevi se izravnjaju.
Dno se buši viljuškom, odozgo se sipa odabrano slatko.
Odvojena lopta testa se razvija i seče na lente.
Poređajte ih lepo odozgo i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20-25 minuta dok se ne zarumeni.
Izvadite, ohladite, isecite jednostavnu slatku pitu i jedite sa uživanjem.
Smanjila sam količinu šećera za testo, slatko takođe ima šećer, zato možete da servirate sa kašikom gustog kiselog mleka, moje je babino.
Sjajan letnji desert!
Nek vam je slatko!