Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Keks torta sa slatkom od jagoda i čokoladom

Keks torta sa slatkom od jagoda i čokoladom

Keks torta sa slatkom od jagoda i čokoladom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Vidite li kako je keks kora zagrlila nadev od čokolade? Prava kakao idila"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja
  • maslac - 150 g
  • slatko od jagoda - 1 teglica
  • čokolada - 120 g
  • kakao - 2 kašike
  • kondenzovano mleko - 2 kašike
  • kora limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks u blenderu. Dodajte kakao i 100 g maslaca sa sobne temperature.

Zamesite i oformite tart u posudi sa prstenom koji se skida. Ohladite gotov tart.

Pokrijte jednim slojem slatka od jagoda, a odozgo prelijte čokoladnom glazurom, napravljenom na sledeći način: istopite na pari izlomljenu čokoladu, 50 g maslaca i dve kašike kondenzovanog mleka.

Ostavite keks tortu da se stegne nekoliko sati.

Keks tortu sa slatkom od jagoda i čokoladom pospite narendanom korom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: