Način pripreme
Mleveno meso stavljamo u posudu i pomešamo sa mentom 2 kašike maslaca, jednom kašikom origana, osminom kašičice cimeta i oraščića, ljutom alevom paprikom, sitno isečenim lukom, jajetom i žumancem. Začinjavamo solju i biberom.
Hleb natopimo u mleku na 4 minuta i posle ga iscedimo i stavljamo u ostale sastojke i dobro promešamo. Od smese pravimo 20 jednakih ćuftica.
U duboki tiganj sipamo 50 ml maslinovog ulja. Pržimo oko 6 minuta sa svake strane na laganoj vatri. Maslac se zagreva u tiganju, dodaje se na sitno isečen beli luk i zaprži se za minut.
Dodajete paradajz pire i lovorov list, dodajete ostale sastojke i bujon vri oko 20 minuta na srednjoj temperaturi dok se meša se vremena na vreme.
Začinjavate solju i biberom i sokom od limuna. Stavljate ćuftice u sos i posipate peršunom.
Jelo Keftedes je gotovo.