Keftedes

Rumyana milchevaRumyana milcheva
Šegrt
501515116
Keftedes
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
10/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Niste probali aromatičnije ćuftice- janiju garantujemo vam"

Potrebni sastojci

  • menta - 1 kašika, sušena
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • origano - 2 kašike
  • cimet - 1/4 kašičice
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice
  • ljuta aleva paprika - po ukusu
  • crveni luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • žumanca - 1 komad
  • mleko - 250 ml
  • hleb - 2 komada
  • brašno - 80 g
  • svinjsko mleveno meso - 450 g
  • beli luk - 4 čena
  • paradajz pire - 1, 5 kašika
  • lovorov list - 2 komada
  • sok od limuna - 1 kašika
  • teleći bujon - 250 ml
  • paradajz sok - 800 g
  • peršun - 30 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso stavljamo u posudu i pomešamo sa mentom 2 kašike maslaca, jednom kašikom origana, osminom kašičice cimeta i oraščića, ljutom alevom paprikom, sitno isečenim lukom, jajetom i žumancem. Začinjavamo solju i biberom.

Hleb natopimo u mleku na 4 minuta i posle ga iscedimo i stavljamo u ostale sastojke i dobro promešamo. Od smese pravimo 20 jednakih ćuftica.

U duboki tiganj sipamo 50 ml maslinovog ulja. Pržimo oko 6 minuta sa svake strane na laganoj vatri. Maslac se zagreva u tiganju, dodaje se na sitno isečen beli luk i zaprži se za minut.

Dodajete paradajz pire i lovorov list, dodajete ostale sastojke i bujon vri oko 20 minuta na srednjoj temperaturi dok se meša se vremena na vreme.

Začinjavate solju i biberom i sokom od limuna. Stavljate ćuftice u sos i posipate peršunom.

Jelo Keftedes je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: