Štrudla sa makom i džemom

VecaVeca
Kuvar
404
26
2k
34
4
03/02/2020
"Miriše na domaće, miriše na slatko, toplo pecivo, miriše na detinjstvo..."
Priprema75 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno120 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano300
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4.5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 1 kg
  • voda - 500 ml
  • šećer - 100 g
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • suvi kvasac - 1 kesica (10 g)
  • ulje - 50 ml
  • za nadev
  • mak - 200 g
  • džem - 200 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema testa: U dublju posudu usuti brašno, dodati suvi kvasac, šećer, vanilin šećer i izmešati. Uliti mlaku vodu, ulje i zamesiti testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Priprema nadeva: Džem malo zagrejati, kako bi bio malo ređi, ne pregrevati, već ga malo ugrejati), dodati vanilin šećer i mleveni mak. Izmešati, kako bi se svi sastojci sjedinili.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na dva dela, formirajući dve jufke - loptice.

Jufke razviti oklagijom, premazati ih nadevom i uviti u rolate.

Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene rolate. Prekriti ih čustom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođu (dok se rerna zagreje).

Rernu uključiti i zagrejati na 250 stepeni 15 minuta.

Žumance razmutiti sa uljem i premazati rolate. Peći na 180 stepeni 45 minuta.

Gotovu štrudlu izvaditi uz rerne, poprskati je vodom, prekriti je čistom kuhinjskom krpom.

Kada se prohladi, seći na parčad željene debljine, servirati i poslužiti.

Savet: Po želji, isečenu štrudlu možete posuti šećerom u prahu. Prijatno!

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar