Način pripreme
Umutite blago jaja. Treba da postanu tečna, ali ne da budu pena.
Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom, 27, 5 cm prečnika na umerenoj vati i namažite ga maslinovim uljem.
Sipajte umućena jaja, tako da ravnomerno prekriju dno. Pobeleće skoro odmah po krajevima, zato smanjite za jedan-dva stepena vatru, da se skuva ravnomerno.
Dok su jaja još blago tečna, na površinu im narendaje kačkavalj i kada se istopi stavite široke slajsove šunke.
Nadev od kačkavalja i šunke može da bude u većoj ili manjoj količini, prema tome kako vi više volite.
Odmah presavijte omlet od svakog kraja po malo, slično kao zatvaranje koverte.
Okrenite pažčjivo sa druge strane na kratko i prebacite u tanjir.
Servirajte omlet sa šunkom i kačkavačjem sa čeri paradajzom isečenim na krugove.
Prijatno!
Komentari