Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Slane kiflice sa kačkavaljem i šunkom

Slane kiflice sa kačkavaljem i šunkom

Elena MatevaElena Mateva
Pomoćnik kuvara
96212
Slane kiflice sa kačkavaljem i šunkom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
02/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Priznajte ko je pojeo sve slane kiflice sa kačkavaljem i šunkom"

Potrebni sastojci

  • testo
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 1 komad i jedno belance
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • kvasac - 1 šaket
  • brašno - 600 g
  • nadev
  • kačkavalj - 150 g
  • šunka - 150 g
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

U malo mlakog svežeg mleka izmrvite kvasac, dodajte šećer i ostavite da se aktivira.

U brašnu napravite udubljenje, u njega stavite jaje, belance, so, ulje i nadošao kvasac. Mesite dok ne dobijete meko i elastično testo. Stavite u posudu, namažite sa malo ulje, pokrijte i ostavite da nadođe oko jedan sat. Izvadite iz posude, premesite i podelite na lopte. Broj zavisi od veličine kiflica.

Svaku razvucite na krug, na brašnom posutoj radnoj površini. Možete namazati maslacem, nije obavezno. Svaki krug isecite na osam komada, kako se seče pica.

Za nadev izrendajte šunku i kačkavalj. Pomešajte ih dobro i na svako parče, u široki deo stavite u kraj od nadeva.

Uvijte komade u kiflice, počnite od širokog dela. Svaku kiflicu namažite žumancem, pomešanim sa malo vode.

Poređajte ih u namazan pleh, ili obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25-30 minuta. Pošto svaka rerna peče drugačije i vreme pečenja može biti drugačije, one treba da porumene, da bismo bili sigurni da su gotove.

Ovakve kiflice možete napraviti u mnogo varijanti. Možete da ne rendate šunku i kačkavalj, nego da ih isečete na tanke komade i tako da ih stavite.

Testo možete podeliti na 5-6 lopti. Svaku od njih da razvučete na koru. Jednu koru namažite maslacem, preko stavite drugu, ponovo namažite i tako dok ne poređate sve, poslednju nemojte mazati.

Nakon toga razvucite zajedno i secite na isti način, ali ovde treba da ima više - 16 ili 32, pošto su veće. Dalje pravite na isti način.

Po želji ih možete posuti semenkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti