Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Punjena Jaja»Jaja punjena žumancem i majonezom

Jaja punjena žumancem i majonezom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Jaja punjena žumancem i majonezom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
18/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
14 min.
Ukupno
24 min.
Porcije
6
"Toliko je lako da ćemo ih probati već sad - probajte ih i vi"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • majonez - 5 - 6 kašike
  • šarena so - 1 - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • beli luk - 2 čena (ne mnogo velika)
  • peršun - 2 struka
  • zalena salata - listovi za ukras pri serviranju
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se kuvaju 13-14 minuta dok ne budu tvrda. Ohlade se i oljušte se.

Svako oljušteno jaja se iseče poprečno po sredini, žumanca se izvade u posudu i izgnječe se viljuškom.

Dodaje se majonez, istucani ili fino narendani čenovi belog luka, šarena so i aleva paprika.

Sve se meša da bude homogeno i po želji se dodatno začinjava sa još šarene soli i bibera.

Dobijenom smesom od žumaca se pune rupe u polovinama jaja, a to može da se radi malom kašičicom ili špricom.

Gotova punjena jaja se serviraju sa svežim listovima salate.

Odozgo pospite preko jaja punjenih žumancem i majonezom sveže iseckan peršun.

Pirjatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: