Način pripreme
1. Za testo prosejte brašno u posudu. Pomešajte sa suvim kvascem, šećerom i solju. Sipajte vodu i maslac - blago istopljen i zamesite glatko i meko testo. Možete da dodate brašno u procesu mešenja, ako pazite da ne preterate.
2. Stavite testo u posudu namazanu uljem, pokrijte krpom i ostavite da raste jedan sat ili dok ne udvostruči svoj obim.
3. Za sklapanje rolnica od testa umutite veoma blago pavlaku sa šećerom u prahu.
Postavite posudu za pečenje (razmere 30/20/6 cm) papirom za pečenje i preko njega rasporedite kremastu smesu odvajajući 1 kašiku.
4. Iseckajte nemarno orahe na krupno i pomešajte sa izdvojenom smesom od šećera i pavlake da budu lepljivi. Rasporedite u posudu za pečenje preko one koju ste namazali.
5. Umutite u krem 50-60 g mekog maslaca sa braon šećerom i cimetom (ako ne volite cimet, stavite jednu kašiku kakaa).
6. Razvijte naraslo testo na nabrašnjenoj radnoj površini u obliku pravougaonika . oribližno 40/25 cm. Namažite maslac smesom i uvijte u rolat sa duže strane.
Isecite ga na male rolnice sa cimetom od po 2, 5 cm približno i dobijene male rolnice poređajte na malom rastojanju između njih u posudu preko oraha. Ostavite da narastu jedan sat, pokrijte streč folijom, prethodno naprskanom maslac sprejem ili masnoćom da se rolnice sa karamelizovanim orasima ne lepe, u slučaju da se mnogo podignu.
7. Pecite 20-25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada su gotove okrenite ih na poslužavnik da ostane odozgo deo sa karamelizovanim orasima.
Servirajte ove jedinstveno ukusne rolnice dok su još tople, da se ne bi stvrdnuo karamel ili ipak ohlađene - sa blago hrskavom koricom!
Nek vam je slatko!