Torta sa orasima i karamelizovanim mlekom

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
29/08/2017
"Želite li tortu? A sada Vi pitajte nas da li želimo tortu sa orasima i karamelizovanim mlekom "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano282
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 kom.
  • šećer - 1 šolja
  • orasi - 180 g
  • prezle - 5 kašika
  • vanila - 1 kom.
  • za krem
  • karamelizovano kondenzovano mleko - 1 konzerva (400 g)
  • pavlaka - 200 ml
  • za glazuru
  • pavlaka - 100 ml
  • crna čokolada - 100 g
  • maslac - 1 kašika
  • za ukras
  • orašasto voće - karamelizovano ili ušećereno
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojiti belanca od žumanaca. Žumanca umutiti sa pola količine šećera, a u drugoj posudi belanca sa preostalom količinom šećera. Samleti orahe, pa ih naizmenično sa smesom od belanaca, dodavati u smesu od žumanaca.

Testo sipati u kalup za tortu, prekriven papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 20-25 minuta, dok čačkalica ne bude suva. Gotovu koru ostaviti da se u potpunosti ohladi u rerni, sa otvorenim vratima.

Za krem umutiti karamelizovano mleko, mikserom umutiti i pavlaku, pa obe smese sjediniti, uz mešanje kašikom ili špatulom. Ohlađenu koru staviti u kalup, u kome je pečena, odozgo preliti kremom, pa ostaviti u frižideru nekoliko sati, da se stegne.

Za pripremu glazure zagrejati pavlaku, čokoladu i maslac (ne dozvoliti da provri), i mešati dok smesa ne postane homogena. Tortu preliti malo ohlađenom glazurom i ukrasiti ušećerenim orašastim voćem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar