Američka krempita

Korisnik#244021Korisnik#244021
Pomoćnik kuvara
405
1
861
17
11/02/2020
"Ne treba da idete čak u Ameriku da biste probali njihovu čuvenu krempitu. Možete da je napravite i sami "
Priprema50 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano143
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 150 g
  • šećer - 200 g + 3 s.k.
  • so - 1/4 kašičice
  • maslac - 230 g
  • gustin - 30 g
  • mleko - 480 ml
  • mahuna vanile - 1 kom.
  • cimet - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno pomešati sa 3 kašike šećera i soli, dodati 115 g hladnog, naseckanog maslaca i 50 ml hladne vode, pa zamesiti koru. Ne mesiti previše.

Koru rastanjiti u okruglom kalupu (prečnika 22 cm), izbockati viljuškom, pokriti pek papirom, staviti 200 g pasulja, pa je tako ispeći.

Peći 10 minuta na 200 stepeni C. Skloniti pek papir i pasulj.

Peći koru još 10 minuta na istoj temperaturi.

U šerpu na šporetu sipati 200 g šećera, dodati gustin, 115 g maslaca, mleko i semenke vanile, pa kuvati, uz mešanje, dok provri.

Izliti preko kore, pa peći 15-20 minuta na 220 stepeni C.

Posuti cimetom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar