Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krempita»Krempita sa lisnatim testom

Krempita sa lisnatim testom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
329951k
Krempita sa lisnatim testom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
24
"Krempita sa lisnatim testom služi se sa viljuškom i nožem, ali ćete želeti da poližete prste."

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • šećer - 250 g
  • sveže mleko - 800 ml
  • skrob - 70 g vanila
  • žumanca - 6 komada
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • krem sir - 200 g
  • brašno - za razvijanje
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo se preseče na dva jednaka dela. Rerna se zagreva na 210 stepeni. Pripremite veliki pleh za rernu. Pospe se brašnom. Po radnoj površini se posipa brašno.

Uzmite polovinu lisnatog testa i stavite ga na pobrašnjenu površinu. Odozgo se takođe pospe brašnom. Razvijte ga na veličinu pleha. Namotajte ga na oklagiju i prebacite u pleh.

Izbodite ga viljuškom i pecite dok ne bude gotovo. Mora da dobije lep ten. Na isti način razvijte drugu polovinu testa.

Na gornjoj strani se prave lagani rezovi, označavajući komade. Napravio sam 24 pravougaonika. Možete napraviti manje, ali veće. Prema broju gostiju koje očekujete.

Peče se i ova kora. Ostavljaju se da se ohlade. Priprema se krem. U malu šerpu sipajte 600 mililitara svežeg mleka. Dodajte 150 g šećera i zagrejte sve na šporetu.

Za to vreme stavite žumanca u posudu. Umute se. Dodaje se preostalo mleko i skrob sa ukusom vanile.

Dobro se promeša. Dodaje se postepeno u zagrejano mleko. Neprekidno mešajte žicom dok se krem ne zgusne.

Uklonite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi.

Sipajte slatku pavlaku u posudu miksera. Umuti se. Dodajte krem od jaja i krem sir. Mutite dok ne postane homogena smesa.

Krem za krempitu je spreman. Raspoređuje se preko donje kore od lisnatog testa. Pokrijte korom sa označenim komadima. Pospite obilno šećerom u prahu i stavite u frižider preko noći.

Krempita sa lisnatim testom služi se sa viljuškom i nožem, ali ćete želeti da poližete prste.

Pogledajte koliko dugo traje lisnato testo i još saveta za pečenje lisnatog testa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: