Način pripreme
Oljuštite polovinu kore limuna i odvojite jedan krug za dekoraciju koktela.
Kora se ljušti posebnim uređajem koji je pretvara u ivice ali ako nemata takav uradite to sa ljuštilicom za krompir, sa kojom ćete lako odvojiti samo žuti deo citrusa koji nam je potreban, posle je oštrim nožem isecite na relativno tanke ivice.
Mini pomorandžu kumkvat isecite na kolutove i stavite na dno visoke čaše za belo vino.
Pospite ledom namrvljenim na krupno i sipajte vino i sodu. Ne treba da punite čaše do vrha, nije lepo.
Stavite ivice limuna koje po želji možete da ušećerite, a krišku citrusa nakvasite i samo koricu potopite u šećer.
Njome i listom rozetle ukrasite koktel (rozetla će dati dodatnu egzotičnu aromu limuna).
Konzumirajte sa mnogo raspoloženja za svežinu i vesele trenutke!
Nazdravlje!