Način pripreme
Stavite u blender tvrdi zreli sir i uključite da se dobro samelje, skoro u prah.
Dodajte mu orašaste plodove, rukolu, beli luk i maslinovo ulje. Ponovo uključite mašinu i sameljite kratko, ovaj put na nižoj brazini, da ne se smesa ne pretvori u kašu.
Razredite sa još maslinovog ulja, ako želite i začinite sokom od limuna i soli.
Operite ajsberg i dobro ocedite listove. Iskidajte na krupno i pomešajte sa napravljenim dresingom, koji liči na pesto od rukole.
Neka se dobro zalepi za sveže listove ajsberg salate.
Ako vam ostane njega, možete da sačuvate za drugu zelenu salatu čuvajući ga u dobro zatvorenoj tegli.
Rasporedite na porcije začinjeni ajsberg i preko njega stavite tunjevinu, dobro da bude od kvalitetnija, u parčićima, a ne kao kaša.
Servirajte salatu ajsberg sa dresingom od rukole i tunjevine odmah, dok je sveža i hrskava.
Prijatno!