Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Zelena salata»Salata ajsberg sa dresingom od rukole i tunjevine

Salata ajsberg sa dresingom od rukole i tunjevine

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Salata ajsberg sa dresingom od rukole i tunjevine
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Sveža salata sa ajsbergom, rukola dresingom i tunjevinom, koja plače za jednom čašom belog vina, nazdravlje"

Potrebni sastojci

  • ajsberg salata - 1 glavica
  • tunjevina - 100 - 120 g, iz konzerve
  • rukola - 50 - 60 g
  • pistaći - 25 g, pečeni, bez ljuske
  • parmezan - 65 g ili zreli mančego
  • maslinovo ulje - 65 g ili po ukusu
  • so - 2 prstohvata za dresing i dodatak po ukusu
  • beli luk - 1 čen
  • sok od limuna - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u blender tvrdi zreli sir i uključite da se dobro samelje, skoro u prah.

Dodajte mu orašaste plodove, rukolu, beli luk i maslinovo ulje. Ponovo uključite mašinu i sameljite kratko, ovaj put na nižoj brazini, da ne se smesa ne pretvori u kašu.

Razredite sa još maslinovog ulja, ako želite i začinite sokom od limuna i soli.

Operite ajsberg i dobro ocedite listove. Iskidajte na krupno i pomešajte sa napravljenim dresingom, koji liči na pesto od rukole.

Neka se dobro zalepi za sveže listove ajsberg salate.

Ako vam ostane njega, možete da sačuvate za drugu zelenu salatu čuvajući ga u dobro zatvorenoj tegli.

Rasporedite na porcije začinjeni ajsberg i preko njega stavite tunjevinu, dobro da bude od kvalitetnija, u parčićima, a ne kao kaša.

Servirajte salatu ajsberg sa dresingom od rukole i tunjevine odmah, dok je sveža i hrskava.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: