Način pripreme
1. Promešajte u posudici meki maslac sa origanom, malo soli i majčine dušice.
2. Za palačinke umutite jedno veliko jaje sa jedan-dva prstohvata soli. Sipajte kiselu vodu i mleko i promešajte.
3. Dodajte u porcijama brašno prosejano sa praškom za pecivo (da narastu malo palačinke, ali nije obavezno). Stavljajte brašno i mutite žičanom mutilicom dok ne dobijete smesu gustine boze.
4. Zagrejte na umrenoj vatri veliki tiganj prečnika 30 cm sa nelepljivim dnom.
Namažite maslacem ili sa malo ulja i stavljajte po kutlaču smese raspoređujući dobro po celoj površini.
5. Ispecite 4 velike palačinke tako što odmah nakon što izvadite namažete veoma obilno biljnim uljem da omekšaju i aromatizuju se.
6. Za nadev treba samo da promešate krem sir sa sokom od limuna i istucanim čenom belog luka.
Pire od paprike koji koristite neka bude gust i koncentrisan. Ako ne možete da ga nađete spremite ga pasirajući crvene paprike sa malo soli i šećera. One ne treba da budu mnogo mesnate jer bi pire postao tečniji.
7. Stavite u široki tanjir jednu palačinku, namažite je debelim slojem krem sira. Odozgo stavite drugu i nju obilno namažite pireom od paprika. Ređajte sa sledećom, trećom, preko koje raspoređujete preostali krem sir. Stavite i poslednju i blago pritisnite.
8. Uvijte u rolat i odsecite krajeve rolatu od palačinki.
Pospite narendanim kačkavaljem i po želji gurnite na kratko u mikrotalasnu rernu da se istopi.
9. isecite i servirajte ukusan rolat od palačinki.
Raskoš!