Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Ribe»Salata sa bulgurom i tunjevinom

Salata sa bulgurom i tunjevinom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k69816k813
Salata sa bulgurom i tunjevinom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
25/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
2
"Korisna salata sa tunjevinom i bulgurom, koju uvek jedemo sa zadovoljstom"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 1 šolja
  • salata - 1 izdašna šaka miksa listova salata
  • luk - 1 glavica, mala
  • limun - 1 komad, sok
  • tunjevina - 120 g, iz konzerve
  • biber - 1 prstohvat
  • masline - oko 10 komada, crne
  • maslinovo ulje - 50 ml ili po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Bulgur se skuva 8 minuta u vodi u odnosu 1:2. Ako koristite sitnije samo treba da se zapari u istom odnosu količine vode i da se ostavi da upije.

Već ohlađeni bulgur se preliva sokom od limuna (nije neophodno da stavljate sav sok, ako je citrus veliki, regulišite po ukusu) i maslinovim uljem.

Luk se seče na male kocke, koristite svež, ali ne mnogo star i takvu sortu koja nije ljuta, već više slatka.

Ocedite tunjevinu od tečnosti ili masnoće u konzervi.

Promešajte bulgur sa blago namrvljenom ribom, svežim listovima (ako su veći iskidajte ih) i dodatno začinite salatu sa solju, biberom i još soka od limuna i maslinovim uljem ako je neophodno.

Servirajte ohlađenu, garniranu sa crnim maslinama.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: