Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od ribe»Salata sa tunjevinom i leblebijom

Salata sa tunjevinom i leblebijom

Salata sa tunjevinom i leblebijom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Uživajte u svakom zalogaju ove salate od tunjevine i leblebija"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • leblebija - 400 grama kuvana
  • masline - 1 konzerva maslina sa inćunima
  • tunjevina - 2 male konzerve
  • maslinovo ulje - 9 kašika
  • crni luk - 1 mala glavica
  • čeri paradajz - 8 - 10
  • sirće - 3 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Koristite skuvanu i osušenu leblebiju. Ako imate leblebiju iz limenke, morate je vrlo dobro ocediti.

Skuvajte jaja, oljuštite ih i isecite na sitne komade (1 žumance odvojite).

Pomešajte jaja sa leblebijom u posudi. Sitno iseckajte luk i dodajte ga u posudu. Ostavite nekoliko maslina za ukras, ostale presecite na pola.

Dodajte tunjevinu (odvojite malo i od nje). Sitno iseckajte 3 čeri paradajza, ostale - na polovine.

Pripremite preliv za salatu mešanjem soli sa maslinovim uljem, sirćetom i žumancetom. Sipajte proizvode preko namirnica i promešajte.

U veliku posudu za salatu sipajte leblebiju u sredinu. Na krajevima rasporedite paradajz. Zgnječite žumance viljuškom i pospite preko riblje salate.

Rasporedite masline i dodajte malo odvojene tune.

Salata sa tunom i leblebijom je spremna. Pogodna za brzu večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: