Način pripreme
1. Pavlaku zagrejte na slaboj vatri i u nju izrendajte žuti deo kore od pola limuna. Držite na vatri barem 2-3 minute, kako bi pustila svoju aromu, temperatura treba da bude niska, nikako ne sme da ključa.
2. Izlomite čokoladu, stavite maslac i mešajte dok se ne istopi i dok smesa ne postane homogena.
3. Prespite u drugu posudu i ostavite da se ohladi, nakon toga zavijte u streč foliju i stavite u frižider na 3-4 sata da se stegne.
4. Bombone ljubičice stavite da se samelju u nutri bulitu ili u odgovarajućem aparatu za mlevenje. Usitnite ih tako da se dobije fini prah. On je dosta delikatan, ako odstoji postaće čvrst, zato treba da ga koristite odmah nakon što se samelje.
5. Oblikujte bombone od smesa za slatke tartufe i uvaljajte ih u prah od bombona ljubičica. Koristite kašičicu kako se ne bi lepilo za vaše prste, a i da biste mogli da promešate s vremena na vreme.
6. Gotove ljubičica tartufe odmah poslužite ili čuvajte u frižideru, jer će u toplijoj prostoriji brzo omeknuti.
Neverovatna magična kombinacija ukusa, pogodna za praznične dane!
Neka vam je slatko!