Način pripreme
Izmrvite keks sitno ili sameljite u blenderu.
Sipajte u posudu, dodajte mekani maslac, šećer u prahu, med, tečnu čokoladu, kakao i esenciju ruma. Promešajte viljuškom da se sastojci pomešaju.
Dodajte sveže mleko, ali pola, promešaje i zamesite loptu od testa. Ako se smesa ne sakuplja i ako je suva dodajte preostalo mleko.
Testo treba da bude meko, ali da se ne lepi. Kidajte lopitce veličine oraha, spljeskajte dlanom i u sredinu stavite čokoladnu dražeju. Tako oblikujte sve tartufe.
Polovinu uvaljajte u krupno samlevene lešnike, drugu polovinu uvaljajte u čokoladne mrvice, a može i u kakao.
Ostavite u frižideru na jednu noć. Stavite u papirne korpice i servirajte. Ukusne, a u sredini hrskava dražeja koja pucka u ustima kao balončić.