Kajgana sa šunkom i pečurkama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
26/02/2020
"Uz ovakav doručak možete da nas budite svaki dan - mnogo volimo ova mešana jaja "
Priprema10 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno18 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano108
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada, XL
  • pečurke - 100 g, šampinjoni
  • šunka - 150 g ili po ukusu
  • beli luk u prahu - 1 - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
  • kačkavalj - oko 100 g, za posipanje
  • peršun - svež, za posipanje
  • ulje - 3 kašike
  • maslac - 1 kašika, meki
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke, tako što ih oljuštite i blago očistite vlažnom krpom. Isecite ih na tanke kriške.

Šunku isecite na male parčiće.

Zagrejte maslac i ulje (možete da koristite i maslinovo ulje) na jakoj vatri i zapržite pečurke.

One treba da budu u jednom sloju na malom rastojanju između, a ne na gomili.

Tako će postati zlataste i sočne, zapeći će se, ali neće pustiti sok i neće plivati u sosu.

Dodajte šunku i zapržite i nju kratko.

Razbijte i jaja, posolite i začinite biberom i belim lukom u prahu i promešajte brzo, da se iskidaju jaja, da se polepe po ostalim sastojcima i da se sve dobro pomeša.

Rasporedite kajganu sa šunkom i pečurkama u tanjire, pospite narendanim kačkavaljem i iseckanim svežim peršunom i servirajte toplo.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar