Način pripreme
1.Uključite rernu da se zagreva do 180 stepeni bez ventilatora.
Narendajte bundevu i šljive ili ih ubacite da se samelju na fine parčiće u blenderu na srednjoj brzini, da se ne pretvore u kašu.
2. Pomešajte bundevu i šljive sa šećerom i uljem. Ako volite masnije možete da dodate više masnoće.
3. U odgovarajuću namazanu pravougaonu posudu stavljajte jednu koru presavijenu na pola, rasporedite ravnomerno nadev i stavljajte sledeću presavijenu koru. Nastavite tako dok se ne potroše sastojci, pri čemu se podrazumeva da na kraju završite sa korom.
4. Isecite pitu na kvadrate i prelijte umućenim svežim mlekom i jajetom sa kašikom šećera.
5. Gurnite u zagrejanu rernu i pecite dok ne dobije zlatastu preplanulost.
Ukusnu pitu sa bundevom i šljivama servirajte toplu ili ohlađenu.
Nek vam je slatko!