Nemačka čokoladna torta

Nemačka čokoladna torta
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
12
"Čvrsto Da za nemačku čokoladnu tortu - unikatna je"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • krablji maslac - 70 g
  • kakao - 5 supenih kašika, taman
  • kafa - 1 šoljica, skuvana
  • sveže mleko - 1 šoljica
  • braon šećer - 1 1/2 šoljicwe
  • šećer - 1 šoljica
  • jaja - 3 komada
  • vanila - 2 kesice
  • brašno - 2 1/2 šoljice
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • Za krem
  • kondenzovano mleko - 20 ml
  • kokosovo brašno - 3 supene kašike
  • žumanca - 1 komad
  • orasi - 1 šolja, mleveni
  • kravlji maslac - 50 g
  • Za dekoraciju
  • čokolada - 200 g
  • čokoladne bombonice
  • kokosovo brašno - karamelizovano
  • bela čokolada - filirana
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu ugrejte do 170 stepeni.

Na dno ogruglog kalupa stavite papir za pečenje.

Kombinujte maslac i kakao i istopite u mikrotalasnoj rerni.

Polako dodajte kafu i mleko, mešajući tako da se homogenizuju.

Umutite jaja sa šećerom do glatkosti, dodajte vanilu.

Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so.

Suvu smesu dodajte u masnu smesu, koju ste prethodno ohladili.

Mešajte špatulom, dok se sastojci za kakao koru za tortu kombinuju.

Smesu razdvojte na tri dela.

Pscite dok ne bude gotovo, proveravajte drvenom čačkalicom.

Ohladite ove ukusne kore.

Ugrejte kondenzovano mleko. Dodajte žumance i kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

Sklonite smesu sa ringle i dodajte mlevene orahe i kokosovo brašno.

Korice premažite kremom i sastavite čokoladnu tortu.

Istopite čokoladu u mikrotalasnoj rerni, pa prelijte tortu.

Ukrasite filiranom belom čokoladom, čokoladnim bombonicama i karamelizovanim kokosovim brašnom.

Unikatno ukusna nemačka čokoladna torta, pogodna za svaki povod!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: