Način pripreme
Rernu ugrejte do 170 stepeni.
Na dno ogruglog kalupa stavite papir za pečenje.
Kombinujte maslac i kakao i istopite u mikrotalasnoj rerni.
Polako dodajte kafu i mleko, mešajući tako da se homogenizuju.
Umutite jaja sa šećerom do glatkosti, dodajte vanilu.
Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so.
Suvu smesu dodajte u masnu smesu, koju ste prethodno ohladili.
Mešajte špatulom, dok se sastojci za kakao koru za tortu kombinuju.
Smesu razdvojte na tri dela.
Pscite dok ne bude gotovo, proveravajte drvenom čačkalicom.
Ohladite ove ukusne kore.
Ugrejte kondenzovano mleko. Dodajte žumance i kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
Sklonite smesu sa ringle i dodajte mlevene orahe i kokosovo brašno.
Korice premažite kremom i sastavite čokoladnu tortu.
Istopite čokoladu u mikrotalasnoj rerni, pa prelijte tortu.
Ukrasite filiranom belom čokoladom, čokoladnim bombonicama i karamelizovanim kokosovim brašnom.
Unikatno ukusna nemačka čokoladna torta, pogodna za svaki povod!