Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krempita»Nemačka damska torta

Nemačka damska torta

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Nemačka damska torta
Fotografije: Ivelina
1 / 2
13/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Nežna damska torta, olicetvorenje svake žene - obavezno probajte"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 200 g
  • šećer - 75 g
  • jaje - 1 komad (jaja)
  • margarin - 75 g ill maslac
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • Za toping
  • kvark - 500 g, niskomasni
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 140 g
  • puding - 1 kesica, za kuvanje, vanila, u prahu
  • kisela pavlaka - 100 g
  • sveže mleko - 100 ml, punomasno
  • maslac - 100 ml, tečna pavlaka
  • mandarine - 1 komad, konzervisane (175 g) ili 2 - 3 komada, sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Nemačka damska torta je klasika koju ne treba propustiti ni na jednoj žurci ili rođendanu! Svojom sjajnom osnovom i ukusom madarine i pavlake, omiljena je damama.

Možete da pripremite ovu tortu koja liči na krempitu i sa drugim voćem iz kompota i sezonskim svežim voćem. Ovo je zimska varijanta torte - krempite. Takođe možete da je ispečete u duguljastom kalupu i dobija se krem pita.

Veoma lagan i ukusan kolač za žensku žurku!

Prvo pomešate sve sastojke za osnovu od peščanog testa. Uvek mesim rukama. Ostavila sam maslac/margarin da dobro omekne. Obično ih stavljam u mikrotalasnu na kratko.

Za osnovu pomešajte margarin (maslac), šećer, vanilin šećer, jaja i prstohvat soli dok ne postane kremasta. Dodajte mleko. Pomešajte brašno i prašak za pecivo zajedno i postepeno sipajte. Dobro umesite testo.

Za toping: Pomešajte puding u prahu sa mlekom, tečnim maslacem (ili tečnom pavlakom), kiselom pavlakom, dodajte u smesu i kvark i mešajte dok se ne dobije glatka smesa.

U smesu dodajte isceđene mandarine. Možete cele kriškice ili na polovinice, kako vam se dopada.

Pokrijte list za pečenje papirom za pečenje u plehu za pečenje. Razvijte testo do veličine (prečnika) pleha za pečenje i stavite u tepsiju za pečenje. Tepsiju za pečenje obložite testom i odotzo rasporedite smesu od kvarka. Pokrijte isceđenim voćem.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50-55 minuta. Periodično proveravajte rernu.

Ukoliko ne želite da vam voće potone, predlažem i drugu varijantu pečenja torte sa voćem. Stavite toping na osnovu od testa i prethodno pecite 10 minuta u rerni na 180 stepeni (otprilike).

Kada isteče tih desetak minuta, tortu pokrijte ostalim isceđenim mandarinama (ovo će sprečiti da mandarine potonu u toping). Nemačku tortu pecite još 40-45 minuta. Uživajte u ovoj ukusnoj nemačkoj damskoj torti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: