Način pripreme
Za ovu vegansku čokoladnu tortu, u blenderu pomešajte sastojke za koru. Oljuštite banane i avokado i isecite ih na komade.
Blendirajte na laganoj brzini dok ne postane glatka smesa. Zatim dodajte kakao maslac, i na kraju suve sastojke - kakao, vanilu, prašak za pecivo i brašno. Dobra je ideja da ih pre toga prosejete.
Kada je smesa gotova, sipajte je u okrugli pleh sa nelepljivim premazom i pecite koru za tortu na 180 stepeni 30 minuta.
Za to vreme napravite krem. Ponovo u blenderu. Oljuštite i stavite banane, zatim puter i med i na kraju kakao.
Po želji, umesto meda, možete koristiti nekoliko urmi kao zaslađivač.
Nakon što je kora gotova i ohlađena, prepolovite je. Prelijte je sokom od kompota, namažite kremom, pa ide drugi deo kore, opet sok i krem na vrhu da završite vegansku tortu.
Ostavite u frižideru najmanje 3 sata pre serviranja veganske čokoladne torte.
Ako vam se dopada recept, probajte naše druge predloge za nepečene torte ili našu tortu Švarcvald.