Veganska čokoladna torta

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11220392
Veganska čokoladna torta
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Čokoladna torta, koja je veganska i tako ukusna, da smo tražili još jedno parče"

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • banane - 2 komada
  • avokado - 2 komada
  • brašno - 250 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • kakao - 4 kašike
  • kakao puter - 120 g
  • vanila - 2 pakovanja
  • Za krem
  • banane - 3 komada
  • kakao - 5 kašika
  • kakao maslac - 6 kašika
  • med - 3 kašike
  • sok od kompota - za prelivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu vegansku čokoladnu tortu, u blenderu pomešajte sastojke za koru. Oljuštite banane i avokado i isecite ih na komade.

Blendirajte na laganoj brzini dok ne postane glatka smesa. Zatim dodajte kakao maslac, i na kraju suve sastojke - kakao, vanilu, prašak za pecivo i brašno. Dobra je ideja da ih pre toga prosejete.

Kada je smesa gotova, sipajte je u okrugli pleh sa nelepljivim premazom i pecite koru za tortu na 180 stepeni 30 minuta.

Za to vreme napravite krem. Ponovo u blenderu. Oljuštite i stavite banane, zatim puter i med i na kraju kakao.

Po želji, umesto meda, možete koristiti nekoliko urmi kao zaslađivač.

Nakon što je kora gotova i ohlađena, prepolovite je. Prelijte je sokom od kompota, namažite kremom, pa ide drugi deo kore, opet sok i krem na vrhu da završite vegansku tortu.

Ostavite u frižideru najmanje 3 sata pre serviranja veganske čokoladne torte.

Ako vam se dopada recept, probajte naše druge predloge za nepečene torte ili našu tortu Švarcvald.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: