Način pripreme
1. Umutite jaja sa šećerom na mekan krem i lagano dodajte rastopljeni maslac i sok od pomorandže, nemojte prestajati da mutite.
2. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i vanilom i dodajte ga u smesu u delovima, zajedno sa prezlom, mešajte drvenom ili silikonskom kašikom.
3. Gotovu smesu odjednom sipajte u namazan i brašnom posut pleh ili kalup za kuglof (okrugao, prečnika 24-25 cm). Možete koristit i papir za pečenje.
4. Pospite sa 4 supene kašike kokosovog brašna i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni 20 minuta.
5. Pre nego što isteče vreme pečen ja, pripremite kuvertiru, ugrejte maslac, vodu i sok od pomorandže na umerenoj vatri. Stavite i šećer i mešajte dok se šećer ne rastopi i provri. Po želji možete ostaviti da vri dok se ne zgusne malo, ili ostavite ređe, zato što će kolač inače upiti tečnost i biće vlažan, što je takođe odlično.
6. Gotovu koru izvadite iz rerne i namažite slatkom - ono može biti sa celim komadima voća ili mleveno. Rasporedite kuvertiru od kokosa ravnomerno preko bresaka i stavite još 5-6 minuta u rernu, koju ste prethodno pojačali na 200 stepeni, i isključili donji grejač.
7. Potpuno gotov kolač ostavite da se ohladi i izvadite iz kalupa. Ako niste koristili papir za pečenje, pazite da se ne prelomi, zato što je krehk i nežan. Pospite šećerom u prahu po želji i ukrasite po vašem ukusu.
Neka vam je slatko!