Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš sa pečurkama i pavlakom

Kiš sa pečurkama i pavlakom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kiš sa pečurkama i pavlakom8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Kiš sa pečurkama i pavlakom - toliko ukusan, da ne biste pogledali drugi nakon njega"

Potrebni sastojci

  • Kora
  • brašno - 150 g
  • maslac - 65 g, hladan, tvrdi
  • voda - 35 ml
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • Nadev
  • jaja - 4 komada, XL
  • pečurke - 150 - 180 g, šitake, braon pečurke, vrganji, rujnice ili druge
  • pavlaka - 250 g, za kuvanje
  • ementaler - 100 g
  • so - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i u njega isecite maslac na male parčiće. Trljajte dok se ne stvore mrvice.

2. Sipajte vodu sa solju i šećerom i tako ujedinite mrvice dok se ne formira testo.

3. Razvijte u tanku koru na nabrašnjenoj radnoj površini i njom pokrijte kalup za kiš prečnika 28 cm. Može i obična posuda za pečenje istih razmera. Ja pokrivam i papirom za pečenje, jer mi je posle lakše da ga izvadim celog iz posude i serviram u tanjiru. Ali može da se servira i direktno u posudi za pečenje, procenite sami.

3. Kora treba da se čvrsto prilepila za zidove i dno kalupa. Izbušite viljuškom površinu, da se ne pomera pri pečenju i stavite u zamrzivač.

4. Za nadev kiša očistite pečurke i isecite ih na krupno. Zapržite ih kratko na jakoj vatri u malo maslinovog ulja i ostavite da se blago prohlade.

5. Umutite jaja sa solju i pomešajte sa pavlakom. Narendajte u smesu ementaler i dodajte pečurke.

6. Sipajte u posudu preko kore i gurnite u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 30 minuta.

Servirajte kiš sa pečurkama blago topao.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: