Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Kiš»Kiš sa koprivom i pavlakom

Kiš sa koprivom i pavlakom

Potrebitel#241258Potrebitel#241258
Početnik
81341
Kiš sa koprivom i pavlakom
Fotografije: Potrebitel#241258
1 / 3
03/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Zbog ovog kiša, kopriva će se pretvoriti u jedan od vaših omiljenih kulinarskih sastojaka"

Potrebni sastojci

  • Za nadev
  • kopriva - 100 g, očišćena ili 1 šolja, zamrznuta
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • mladi beli luk - 1 - 2 struka ili 2 čena
  • pavlaka za kuvanje - 150 ml, tečna, životinjska
  • sir - 100 g
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • Za osnovu
  • brašno - 170 g
  • maslac - 90 g
  • susam - 30 g
  • jaje - 1 komad
  • so
  • kačkavalj
  • čedar - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za osnovu: Suvi sastojci se dobro promešaju u posudi, dodaje se hladan maslac, isečen na parčiće.

Smesa se mrvi dok se ne dobiju mrvice. Stavlja se i jaje i brzo se zamesi testo za kiš koje se uvija u foliju i stavlja se u frižider.

Za to vreme se sprema nadev.

Kopriva se popari, ocedi se i osuši se između dva sloja kuhinjskog ubrusa. Seče se na sitno.

U posudi se muti jaje, pavlaka i začinie. Dodaju se sir, kopriva i začini.

Testo se vadi iz frižidera, razvija se u list i stavlja se u plitki kalup za tart.

Izbuši se viljuškom i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Vadi se i ostavlja se da se ohladi.

Nadev za kiš se raspoređuje ravnomerno, posipa se kačkavaljem ili čedrom i peče se na 180 stepebi 30-35 minuta dok kiš sa koprivom i pavlakom ne dobije lepu zlatastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: