Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dinstano pile»Piletina sa pečurkama, pavlakom i topljenim sirom

Piletina sa pečurkama, pavlakom i topljenim sirom

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Piletina sa pečurkama, pavlakom i topljenim sirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Kada je reč o ljubavnom trouglu, uvek nas to podseti na pileće meso, pavlaku i topljeni sir"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g, grudi
  • ulje - 4 kašike suncokretovog ili maslinovog ulja
  • maslac - 3 kašike, kravlji
  • paprike - 1 komad, po želji
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • pečurke - 200 g
  • luk - 1 glavica, crni
  • topljeni sir - 100 g
  • pavlaka - 200 ml, tečna ili kisela
  • biber - mleveni
  • so
  • peršun - 2 kašike, sitno iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i maslac i propržite pileće meso, iseckano kao za žulien. Dodajte mu iseckano povrće, sipajte 150 ml tople vode i dinstajte dok ne omekša.

Kada tečnost ispari, dodajte topljeni sir i pavlaku. Dobro promešajte, da se topljeni sir otopi i dodajte so, biber i sitno iseckan peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: