Domaći sladoled Mleko sa pirinčem

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
01/03/2020
"Savršena kombinacija 2 u 1 - desert omiljen deci i odraslima u ledenoj i svežoj varijanti "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 150 g
  • sveže mleko - 40 ml, punomasno
  • kondenzovano mleko - 350 g
  • pavlaka - 220 ml, tečna, slatka, nezaslađena, 35 % masnoće
  • cimet - 1 štapić
  • vanila - 1 kesica
  • kranfilić - 3 komada
  • cimet - ili kakao u prahu, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se samelje u odgovarajućem uređaju - blenderu, mlinu za kafi ili multipraktiku sa takvom funkcijom.

Stavlja se u šerpu i u njega se sipa sveže mleko. Unutra se ubacuju štapić cimeta i karanfilići.

Kuva se 10 minuta na umerenoj vatri uz povremeno mešanje, da se po dnu ne zalepe krupniji delići pirinča.

Sklanja se sa vatre i ostavlja se 3-4 minuta. Ako ima više krupnih delića, dobro je da se smesa procedi, da se ne bi osećali u sladoledu.

Štapić cimeta i karanfilić se izvade i sipa se pavlaka i kondenzovano mleki, dodaje se i vanila. Dobro se umute žičanom mutilicom ili mikserom ali ne na mnogo velikoj brzini.

Gotova smesa se sipa u čaše i one se pokrivaju čvrsto streč folijom. Mogu da se napune i kalupi za sladoled na štapiću, tako će deca biti još više oduševljena.

Stavljaju se u zamrzivač na minimum pet sati.

Pre nego što se servira, sladoled Mleko sa pirinčem se posipa cimetom ili sa malo kakaa.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar