Način pripreme
Uključite rernu da se ugreje do 150°C (posle ćemo je pojačati) i pređite na pripremu nadeva za burek.
Za nadev umutite jaja i pomešajte ih sa kiselim mlekom, uljem, izrendanim sirom (ako nije mnogo slano, možete staviti i veću količinu) i više peršuna - samo iseckani listići.
Jednu koru premažite maslacem, na nju stavite drugu koru, ravnomerno stavljajte punjenje i uvijajte.
Pitu u obliku puža ređajte u nauljenu okruglu tepsiju.
Da bi ste zalili burek, umutite ostala dva jajeta (ponekad stavljam i treće, zavisi od njihove veličine) sa prstohvatom soli. Sipajte sveže mleko i ravnomerno prelijte burek sa peršunom.
Ako sačekate 5-10 minuta pre nego što ubacite u rernu, biće veoma sočan i topiće se u ustima, tako da uradite kako vam više odgovara.
Pospite preostalim peršunom.
Burek sa nadevom od sira i peršuna pecite 10-15 minuta na 150 stepeni, a posle pojačajte do 180, dok ne dobijete zlatastu boju i koricu.
Prijatno!