Način pripreme
U velikoj činiji pomešajte rendani kačkavalj sir i sir, istopljeni kravlji maslac, kiselo mleko, sodu bikarbonu i so.
Smesu dobro promešati i dodati u udubljenje napravljeno u prosejanom brašnu. Umesite meko testo.
Stavite testo u posudu, pokrijte folijom i stavite u frižider na sat vremena.
Izvadimo ga iz frižidera i podelimo na 20 malih loptica.
Svaku loptu razvijte oklagijom u oblik elipse. U donji deo elipse stavite fil od mrvljenog sira i urolajte kao rogčić.
U prethodno nauljeni i brašnom posuti pleh poređati roščiće.
U posudi umutite žumanca sa dve kašike ulja i premažite roščiće.
Roščiće sa nadevom od sira pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne budu gotovi (20-25 minuta).
Ako vam se sviđa recept, isprobajte naše druge recepte za roščiće, naše ukusne kiflice sa sirom ili ove vazdušaste kiflice sa sirom.