Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Domaći voćni nektar

Domaći voćni nektar

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k947
Domaći voćni nektar
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
02/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
7 min.
Ukupno
7 min.
Porcije
4
"Bez konzervansa i veštačkih boja - svež domaći nektar prirodnog ukusa i arome"

Potrebni sastojci

  • banane - 1 komad, 125 g
  • jabuke - 1/2 (60 g)
  • breskva - 1 komad, 120 g
  • limun - 1 komad
  • voda - 500 ml, hladna, mineralna
  • šećer - 50 g
  • led - kocke za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Voće se oljušti i iseče na parčiće. Sa limunom treba da se pazi posebno da ne ostaju beli delovi od kore ili semenke.

Stavljaju se u blender ili secko, koji su dovoljno moćni da mogu da samelju u fin pire.

Dodaje se šećer i sve se samelje oko minut i po.

Voćni pire se sipa u bokal sa kockama leda i razredi se sa 500 ml vode.

Meša se i nektar se servira odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: