Način pripreme
Natrljajte pileće meso biberom i sa malo soli i prelijte melkom, tako da ga prekriva.
Ostavite nekoliko sati.
Spanać operite i iseckajte. Dinstajte ga dok ne omekša u maslacu sa prstohvatom soli i belog bibera. Dodajte beli luk narendan ili isečen na kriške i kuvajte još 2 minuta, nakon toga sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi.
Za to vreme stavite špagete da se skuvaju prema uputstvu proizvođača na pakovanju.
Na drugoj ringli zapecite na malo maslinovog ulja pileći file koji je mleko učinilo krhkim, isečen na parčiće. Čim pobeli sklonite sa vatre i začinite origanom.
Skuvane špagete ocedite i rasporedite u dve porcije. Preko svake stavite spanać (možete da ga napravite u loptice, kao što sam ja uradila). Sir namrvite oko špageta i skroz odozgo rasporedite pileće meso.
Pospite sa još origana i malo maslinovog ulja i servirajte.
Prijatno.