Način pripreme
Špagete se stavljaju u šerpu sa kipućom slanom vodom da se skuvaju prema uputstvu na pakovanju.
Za to vreme se sprema pileće meso i sos. Šnicle se posipaju solju i biberom. Isprže se sa obe strane u zagrejanom maslinovom ulju. Izvade se i na njihovom mestu se zaprže isečene kriške belog luka.
U njega se dodaje opran i isečen spanać. Meša se i nakon što se proprži, dodaje se paradajz. Sos se začinjava solju i biberom i ostavlja se da vri dok se ne zgusne.
Na kraju se dodaje narendan tvrd kačkavalj i pavlaka. Promeša se i ostavlja se da vri još malo.
Već skuvana testenina se ocedi i raspoređuje se po tanjirima za serviranje. Odozgo se preliva gotovim sosom.
Pileće meso se iseče i stavlja se preko sosa. Špagete se serviraju posuti parmezanom i bosiljkom.
Špagete sa piletinom i spanaćem su veoma ukusne.