Način pripreme
Naseći piletinu i slaninu na sitne kocke. Tikvica se može oljuštiti pre nego što se i ona naseče na kockice. A može i sa korom, takođe že jelo biti ukusno.
Slaninu pržiti na malo ulja pa dodati sitno isečen crni luk. Paziti da luk ne zagori. Posle 1-2 minuta dodati sitno isečen beli luk, kratko ga ispržiti pa dodati piletinu. Pržiti uz dodatak suvog začina nekoliko minuta dok piletina ne omekša.
U međuvremenu napraviti sos bešamel. Zagrejati maslac ili ulje (ukusnije je sa maslacem) u posednom sudu i dodati brašno. Dobro promešati da se sve ujednači pa dodavati po malo mleka stalno mešajući. Kada počne da ključa i dobije glatku teksturu skloniti sa šporeta.
Kad je meso isprženo, dodati naseckanu tikvicu i kuvati oko 5 minuta pazeći da se tikvica ne prekuva. Treba tek malo da omekša.
Dodati bešamel i pavlaku za kuvanje, sve promešati. Dodati origano, po potrebi soli i bibera.
Špagete skuvati na uobičajen način i preliti sosom. Po potrebi se može dodati malo vode u kojoj su kuvane špagete.
Prijatno uz moje špagete sa piletinom i tikvicom!