Način pripreme
Priprema:
U posudu sipajte brašno, šećer, so i kvasac, a zatim dodajte mleko, jaja i otopljeni margarin. Mesite testo oko 10 min. sve dok ne postane masa glatka. Ostavite testo da naraste.
Naraslo testo premesite i isipajte u pleh za pečenje koji je podmazan margarinom i posipan brašnom. Pripremljeno testo ponovo ostavite da naraste.
Pecite ga u zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne porumeni, oko pola sata.
Dok se testo peče pripremite sirup. Ananas ocedite od soka i plodove lepo usitnite u blenderu da se stvori pire. Prokuvajte vodu, vanilin šećer i šećer. Neka voda ključa dva-tri minuta, sklonite sa vatre i dodajte pire od ananasa.
Dok je sirup još topao sipajte ga preko pečenog Savarena i ostavite ga da prenoći, da bi upio sirup.
Sutradan napravite preliv. Umutite omekšali margarin sa šećerom u prahu, dodajte parčiće čokolade i lagano mešajte dok se čokolada ne otopi. Čokoladu ravnomerno nanesite na kolač. Ukrasite kolač po želji.
Komentari