Raskošni Savarini

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638802k159
Raskošni Savarini
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 5
01/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Svima omiljene Savarine koje dodatno začinjavamo pavlakom, čokoladom i voćem"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • med - 1 kašičica
  • sveže mleko - 150 ml, mlako
  • kravlji maslac - 35 g, istopljeni
  • so - prstohvat
  • vanila - 2 kesica
  • brašno - 250 g
  • kvasac - 7 g, suvi
  • sirup
  • voda - 500 ml
  • šećer - 150 g
  • rum - 1 esencija
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo 2 jaja. Dodajemo 1 kašičicu meda, 150 ml mlakog svežeg mleka, 35 g istopljenog kravljeg maslaca, prstohvat soli i 2 kesice vanile.

U drugu posudu prosejemo 250 g brašna, pomešamo sa 7 g suvog kvasca. Dodajemo smesu od jaja i mešamo dok ne postane potpuno glatko.

Ravnomerno raspoređujemo smesu u kalupe za mafine (ja sam napravila 6, kalupi su silikonski). Ostavljamo ih da narastu na otprilike 30 minuta.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C dok se ne dobije zlatkasta boja.

Za sirup:

U kaserolu sipamo 500 ml vode. Dodajemo 150 g šećera. Čim provri, skidamo sa ringle i dodajemo 1 esenciju ruma.

Ohlađene savarine umačemo u topli sirup. Umačemo nekoliko puta, treba da postanu sočne.

Svaku Savarinu dekorišemo umućenom pavlakom, čokoladom, slatkom i voćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: