Način pripreme
U posudi umutimo 2 jaja. Dodajemo 1 kašičicu meda, 150 ml mlakog svežeg mleka, 35 g istopljenog kravljeg maslaca, prstohvat soli i 2 kesice vanile.
U drugu posudu prosejemo 250 g brašna, pomešamo sa 7 g suvog kvasca. Dodajemo smesu od jaja i mešamo dok ne postane potpuno glatko.
Ravnomerno raspoređujemo smesu u kalupe za mafine (ja sam napravila 6, kalupi su silikonski). Ostavljamo ih da narastu na otprilike 30 minuta.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C dok se ne dobije zlatkasta boja.
Za sirup:
U kaserolu sipamo 500 ml vode. Dodajemo 150 g šećera. Čim provri, skidamo sa ringle i dodajemo 1 esenciju ruma.
Ohlađene savarine umačemo u topli sirup. Umačemo nekoliko puta, treba da postanu sočne.
Svaku Savarinu dekorišemo umućenom pavlakom, čokoladom, slatkom i voćem.