Savarini sa domaćim kremom

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
2033571840
Savarini sa domaćim kremom
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 3
24/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Dobri recepti su uvek aktuelni, zato što je dobar ukus uvek u modi"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 150 ml
  • maslac - 100 g
  • so - prstohvat
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 450 g
  • za sirup
  • voda - 400 ml
  • šećer - 300 g
  • sok od limuna - sok od pola limuna
  • krem za ukras
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 4 supene kašike
  • brašno - 4 supene kašike
  • žumanca - 2 komada
  • vanila - 1
  • maslac - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipajte rastopljeni maslac, umućena jaja, vanilu, so i aktivirani kvasac.

Postepeno dodajte prosejano brašno. Dobro promešajte, treba da dobijete gusto testo od keksa.

Pokrijte folijom i ostavite sat vremena da nadođe.

Nadošlo testo rasporedite u kalupe za mafine, poside za krem karamel ili jednoskratne kalupe za mafine. Ostavite još 20 minuta da malo nadođu.

Pecite na 180 stepeni 20-25 minuta.

Pripremite sirup tako što u šerpi pomešate vodu i šećer. Vri pet minuta, skinite sa vatre i dodajte sok od limuna.

Savarine potopite u sirup, periodično okrećite da se lepo natope. Izvadite iz sirupa, stavite na rešetku da se ocede. Ukrasite šlagom ili kremom koji ste izabrali.

Domaći krem pripremate tako što stavite mleko sa šećerom da provri. Brašno pomešate sa malo svežeg mleka, žumancima i vanilom.

U tankom mlazu sipajte u mleko, mešajte dok se krem ne zgusne. Skinite sa vatre i dodajte maslac.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: