Način pripreme
1. Stavite na ringlu posudu sa 400 ml vode, 30 ml maslinovog ulja i malo soli. Čim voda provri, sipajte kinou i kuvajte 8 minuta pod poklopcem.
2. Stavite grašak i kuvajte 8 minuta ili dok ne budu potpuno gotova oba sastojka. Trebalo bi da se voda skroz upije, ali ako ima da je ostala, procedite kroz finu cediljku i ohladite pod tekućom vodom, da se zaustavi proces kuvanja. Ostavite da se potpuno ohladi.
3. Za to vreme spremite pesto. Možete to da uradite tako što iseckate koštunjavo voće i sveže začine na sitno ili sameljete na srednjoj brzini na kratko u blenderu. Sipajte u njih maslinovo ulje, sok od limuna, med, biber i so i promešajte.
4. Pomešajte kinou i grašak sa aromatičnim pestom i dodajte celer, isečen na sitno.
Salatu ohladite pre nego što servirate na vašoj trpezi.
Prijatno!