Način pripreme
U posoljenu kipuću vodu stavite 4 kašike pirinča za salatu. Skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Ja ga kuvam dva minuta manje, da ostane mnogo al dente!
Procedite skuvani pirinač i operite kratko pod hladnom vodom, da zaustavite omekšavanje.
Stavite ga u veliku posudu. Procedite marinirano povrće. U teglicama treba da bude šargarepa, masline, kukuruz, artičoka, crvena paprika, kiseli krastavčić, kiseli luk. Nadamo se da ćete naći takav miks.
Uprkost ovom povrću ja stavljam još zrna kukuruza, kiseli luk, masline.
Isecite viršlu na male parčiće. Dodajte je u pirinač.
Sipajte ulje iz konzerve sa tunjevinom, a meso dodajte u pirinčanu salatu. Isecite jedno jaje na sitno, dodajte ga zajedno sa ljuspama parmezana.
Začinite sokom od limuna i maslinovim uljem. Promešajte dobro sastojke.
Sipajte pirinčanu salatu sa tunjevinom i povrćem u odgovarajući tanjir za serviranje.
Ukrasite preostalim kuvanim jajima. Servirajte sa majonezom.
Nek vam je slatko!