Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od pirinča»Pirinčana salata sa tunjevinom i povrćem

Pirinčana salata sa tunjevinom i povrćem

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pirinčana salata sa tunjevinom i povrćem
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
"Čitava blaga otkrivamo u ovoj pirinčanoj salati"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 4 kašike
  • marinirano povrće - 300 g, miks
  • jaja - 3 komada
  • viršla - 1 komad
  • luk - 50 g, mali marinirani
  • parmezan - ljuspe
  • tunjevina - 80 g, konzerva
  • masline - 50 g, zelene, crne bez koštica
  • kukuruz - 50 g, zrna
  • majonez
  • sok od limuna
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U posoljenu kipuću vodu stavite 4 kašike pirinča za salatu. Skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Ja ga kuvam dva minuta manje, da ostane mnogo al dente!

Procedite skuvani pirinač i operite kratko pod hladnom vodom, da zaustavite omekšavanje.

Stavite ga u veliku posudu. Procedite marinirano povrće. U teglicama treba da bude šargarepa, masline, kukuruz, artičoka, crvena paprika, kiseli krastavčić, kiseli luk. Nadamo se da ćete naći takav miks.

Uprkost ovom povrću ja stavljam još zrna kukuruza, kiseli luk, masline.

Isecite viršlu na male parčiće. Dodajte je u pirinač.

Sipajte ulje iz konzerve sa tunjevinom, a meso dodajte u pirinčanu salatu. Isecite jedno jaje na sitno, dodajte ga zajedno sa ljuspama parmezana.

Začinite sokom od limuna i maslinovim uljem. Promešajte dobro sastojke.

Sipajte pirinčanu salatu sa tunjevinom i povrćem u odgovarajući tanjir za serviranje.

Ukrasite preostalim kuvanim jajima. Servirajte sa majonezom.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: