Bisko-flan na pari

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
05/03/2020
"Veličanstveni ukus ovog Bisko-flana na roštilju vredi svaki minut koji ćete provesti u kuhinji, da ga spremite"
Priprema12 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno47 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 250 ml. punomasno
  • šećer - 100 g
  • tečni karamel - oko 5 - 6 kašika
  • brašno - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Umutite ručno dva jaja sa 80 g šećera. Sipajte mleko i ponovo promešajte.

2. Odvojeno umutite treće jaje sa preostalim šećerom i brašnom pazeći da nema grudvica.

3. Rasporedite karamel u posebne čaše ili posudu koja vama odgovara u koja će stati u uređaj za kuvanje na pari. Preko karamela sipajte prvu smesu s mlekom, tako da dođe do polovine čaša. Odozgo rasporedite ravnomerno i smesu sa brašnom.

4. Sipajte vodu koliko traži vaš uređaj, ja stavljam 500 ml. Pokrijte posudu ili čaše aluminijumskom folijom, pritiskajući je po ivicama i stavite u uređaj.

5. Kuvajte 35 minuta na slaboj do umerenoj vatri (možete da proveravate čačkalicom da li je gotovo).

6. Ostavite 2-3 sata da se ohlade i pre serviranja okrenite u tanjiriće, prolazeći po ivicama nožem da se lako odvoje od kalupa.

Po želji pospite sa još karamel preliva.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar