Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Medenjaci»Retro medenjaci sa kikirikijem i kefirom

Retro medenjaci sa kikirikijem i kefirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Retro medenjaci sa kikirikijem i kefirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
06/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
16 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
31 min.
Porcije
25
"Ovi medenjaci sa kikirikijem i kefirom nam se uopšte ne čine retro, vraćamo ih u modu odmah"

Potrebni sastojci

  • med - 5 kašika
  • ulje - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • kefir - 3 kađšike (može i kiselo mleko)
  • kikiriki - 3 kašike, fino mleveni + cele jagode za ukras
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica ili po ukusu
  • brašno - koliko upije za srednje meko testo
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je iz starih sveski, za to zahvaljujemo Mariji - mojoj prijateljici koji mi ga je obezbedila.

Kikiriki je moj dodatak za raskoš.

U posudi se pomešaju ulje, med, šećer i umućana jaja, mleveni kikiriki i cimet.

Dodaje se kefir ili kiselo mleko sa sodom ugašenom u njemu.

U tečnu smesu se proseje brašno, pri čemu se meša dok se ne zgusne i dok se ne dobije srednje meko testo. Zamesi se kratko na nabrašnjenoj radnoj površini dok ne postane glatka.

Razvija se u koru prečnika oko 4-5 mm, i seku se figure.

Medenjaci se ukrašavaju celim kikirikijem - sirovim, i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok blago ne porumene.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: