Način pripreme
U posudicu stavljamo 1 žumance i mutimo viljuškom. Prosejemo brašno kroz sito.
U kefir stavljamo kvasac, šećer i 4 supene kašike brašna. Pokrivamo krpom na toplom i ostavljamo da se aktivira.
U brašnu pravimo udubljenje i sipamo kefir sa kvascem, jaja, so, ulje i mesimo meko testo. Domesimo na nabrašnjenoj površini.
Pokrivamo krpom i ostavljamo da nadođe na sat vremena. Delimo na 2 dela kroz sredinu. Rukama oblikujemo 2 lopte. Razvijamo list oklagijom i delimo na trouglove.
Izmrvimo sir. U široki deo stavljamo sir i uvijamo kiflice.
Ukupno se dobije 24 kiflica sa sirom.
Ređamo na rastojanje u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Mažmo umućenim žumancem i posipamo semenkama.
Domaće kiflice pečemo u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne budu gotove.
Jedna doza ovih kiflica sa kefirom i sirom nestaje za par minuta :)