Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Ribe»Riblja salata sa testeninom

Riblja salata sa testeninom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Riblja salata sa testeninom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
07/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"15 minuta vas deli od savršene riblje salate sa testeninom"

Potrebni sastojci

  • pasta - 200 g, pene, fusili, farfale ili druga
  • losos - 150 - 200 g file sa kožom
  • oslić - 150 - 200 g filea sa kožom
  • paradajz - 2 - 3 komada, malo
  • estragon - 2 prstohvata
  • peršun - 2 prstohvata, suv
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 4 - 5 supenih kašika ili po ukusu
  • so
  • biber - 2 prstohvata, mleven + 4 - 5 zrna
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

1. Za riblju salatu poširamo losos i oslića. Stavljamo vodu na ringlu i unutra stavljamo zrna bibera, lovorov list i dva prstohvata soli.

Kad voda provri, stavite ribu unutra. Preporučuje se da je sa kožom, da se ne raspada.

Poširajte 3-4 minuta, smanjite vatru. Vreme kuvanja zavisi od debljine filea i želje kolio želi da bude gotov. Ja volim losos da bude rozikast i krhak unutra.

Imajte u vidu da se oslić priprema brzo i izvadite ga malo pre lososa.

Ostavite da se riba ohladi, ocedite od vode.

Testeninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Možete koristiti vodu iz poširanje ribe. Za moju salatu sam koristila testeninu sa interesantnim imenom radiatori, ali pošto se teško nalaze, možete zameniti sa pene testeninom, fusilima ili drugim oblicima po želji.

Ocedite gotovu testeninu i promešajte sa malo maslinovog ulja da se ne lepi.

Ostavite da se ohladi.

Kad bude gotova, pomešajte sa sokom od limuna po ukusu, još maslinovog ulja, krupnije isečeni paradajz i začine.

Odvojite riblje filee od kože i iskidajte preko salate.

Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: