Način pripreme
1. Za riblju salatu poširamo losos i oslića. Stavljamo vodu na ringlu i unutra stavljamo zrna bibera, lovorov list i dva prstohvata soli.
Kad voda provri, stavite ribu unutra. Preporučuje se da je sa kožom, da se ne raspada.
Poširajte 3-4 minuta, smanjite vatru. Vreme kuvanja zavisi od debljine filea i želje kolio želi da bude gotov. Ja volim losos da bude rozikast i krhak unutra.
Imajte u vidu da se oslić priprema brzo i izvadite ga malo pre lososa.
Ostavite da se riba ohladi, ocedite od vode.
Testeninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Možete koristiti vodu iz poširanje ribe. Za moju salatu sam koristila testeninu sa interesantnim imenom radiatori, ali pošto se teško nalaze, možete zameniti sa pene testeninom, fusilima ili drugim oblicima po želji.
Ocedite gotovu testeninu i promešajte sa malo maslinovog ulja da se ne lepi.
Ostavite da se ohladi.
Kad bude gotova, pomešajte sa sokom od limuna po ukusu, još maslinovog ulja, krupnije isečeni paradajz i začine.
Odvojite riblje filee od kože i iskidajte preko salate.
Prijatno.