Način pripreme
Sipajte u brašno, pomešano sa praškom za pecivo oko 10 supenih kašika vode ili toliko da dobijete gustu kašu.
Sipajte u njega sok od limete, sos tabasko i začine sa prstohvatom soli.
Mešajte dok kaža ne postane glatka i bez grudvica.
Trebalo bi da počnu da se stvaraju mehurići u reakciji sa praškom za pecivo sa sokom od limete.
Isecite kačkavalj na kockice i u delovima stavite u gustu smesu za pohovanje. Izvadite svaku kockciu kašičicom i stavite u ugrejanoj ulje.
Odmah nakon što kačkavalj nadođe i postane zlatan, izvadite ih na ubrus da se ocedi višak masti.
Prebacite u tanjir i servirajte toplo sa omiljenim sosom i salatom.
Recept je izuzetno lak i običan, ali se odlikuje time što u smesi nema jaja, i to što je pikantna jer ima tabasko sos i miris zahvaljujući soku od limete i ruzmarin (možete izrendati koru od limete za još mirisa). Ako to radite, neka bude na fino rende za ciruse da ne biste izrendali beli deo.
Jedna finesa kod ovog pohovanog kačkavalja je da pogodite gustinu, pošto ako je retka, razliće se i neće ostati na kačkavalju, a ako je previše gusta, onda će teže da nadođe.
Važno je da kada pržite bude u obilnoj količini ulja, da pokriva zalogaje i da nije potrebno da ih okrećete, što rizikuje da se raspadnu.
I ne na poslednjem mestu, stavite kockice kačkavalja u ulje kada je jako ugrejano i nemojte da zakasnite da ih izvadite rešetkastom kašikom, čim dobiju zlatnu boju. Ako ulje nije dovoljno ugrejano, kačkavalj se može razliti.