Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani Kačkavalj»Pohovani kačkavalj sa susamom

Pohovani kačkavalj sa susamom

Iliana DimovaIliana Dimova
Početnik
2655639
Pohovani kačkavalj sa susamom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 3
25/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Pohovana predjela stalno nestaju sa stola za čas, zato ako želitr da obradujete drage ljude, pohujte ove zalogaje kačkavalja - ne zaboravite susam"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 400 - 500 g
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • jaja - 2 - 3 komada
  • susam - 2 kašike
  • prezle - 1 šolja
  • kornfleks - 5 - 6 kašika, kukuruzni, smrvljen
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo isecite kačkavalj na zalogaje. Svako parče se nakvasi vodom. U odvojenoj posudici umutite jaja sa prstohvatom soli. U drugi tanjir sipajte kukuruzno brašno.

Svaki kačkavalj se uvalja u kukuruzno brašno i stavlja se u drugi tanjir, koji je posut brašnom. U preostalu kukuruzno brašno dodajte susam, izmrvljen kukuruzni kornfleks i prezle.

Pohujte kačkavalj u umućenim jajima, nakon toga u suvoj smesi za pohovanje.

Ispržimo u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasto. Ocedi se na ubrusu i servira se sa salatom po izboru.

Pohovani kačkavalj sa susamom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Predivno!
01.07.2021 10:06