Način pripreme
1. Šećer i kora od pomorandže se samelju u nutri buletu ili mlinu za kafu. Na taj način se aroma citrusa savršeno rasprostranjuje.
2. Jaja se mute dok ne postanu tečna, ali ne kao pena. u njih se sipa mleko, sok od pomorandže i aromatični šećer. Sve se dobro umuti.
3. Na dno kalupa za puding se sipa karamel toping. Može da se spremi i domaći karamel od 2-3 supene kašike šećera i nekoliko kapljica vode.
4. Odozgo se mafini nemarno iskidaju na krupno i rasporede se po površini, i preko njih se sipa tečna smesa.
5. Puding se kuva na pari na veoma niskoj temperaturi, na 120 stepeni otprilike sat i po vremena. Ako je još tečan, temperatura se malo pojača (do 130-140 stepeni) i pečenje se nastavlja dok se puding ne stegne. To se otkriva tako što se kalup klati i treba blago da se trese.
6. Puding od pomorandže se ostavlja da se ohladi u tepsiji sa vodom i posle se stavlja u frižider na 3-4 sata do 1 noć.
7. Da bi se okrenuo na poslužavnik, navlaženim nožem se prelazi po krajevima, što će olakšati proces i neće narušiti celost i lep oblik deserta.
Neka vam je slatko!